Radionica iz veština komunikacije za rukovodioce i službenike LS

DSC_0018

Beograd, 21. septembar – Nakon pokazanog velikog interesovanja partnerskih lokalnih samouprava za obuku na temu komunikacija, RELOF projekat je organizovao dvodnevnu radionicu “Unapređenje veština uverljive komunikacije kod rukovodilaca i službenika u lokalnim samoupravama“. Radionica je održana 19. i 20. septembra u Beogradu, a predavači su bili Sandra Savanović, ekspertkinja RELOF projekta za upravljanje promenama i trener komunikacionih veština i Nenad Rakočević, trener komunikacionih veština.

 

Cilj radionice je bio da se učesnicima predstave principi uverljivog i asertivnog komuniciranja u poslovnom okruženju koji će im pomoći da unaprede svoje komunikacione veštine pre svega aktivnog slušanja, jasnog prenošenja poruka, primene različitih komunikacionih stilova u zavisnosti od sagovornika, kao i elemenata neverbalne komunikacije. Interaktivnim pristupom, uz brojne vežbe, primere i diskusije, učesnici su na zanimljiv način stekli veštine i znanja koja će moći da primenjuju u svom svakodnevnom radu.

 

Na radionici su učestvovali predstavnici svih šest LS u kojima se RELOF projekat sprovodi – Vranja, Knjaževac, Osečina, Paraćin, Sremska Mitrovica i Užice – kako rukovodioci, tako i službenici koji su zainteresovani da unaprede svoje veštine komunikacije i adekvatno rešavaju komunikacione konflikte sa kojima se suočavaju u svom radu.

 

Jedan segment događaja bio je posvećen uspostavljanju Mreže opštinskih radnih grupa za upravljanje promenama čiji članovi učestvuju u opštinskim radnim grupama za upravljanje promenama, kao i definisanju oblasti i pravaca saradnje u narednom periodu.