Projekat reforme lokalnih finansija II (RELOF2)

ARHIVA VESTI

 

 

 

 
 
   
 

 

 

 

 

 

ODRŽANE INFORMATIVNE RADIONICE ZA ZAINTERESOVANE LOKALNE SAMOUPRAVE

30. mart 2019.

 

Eksperti projekata Reforma javnih finansija 2 (RELOF2) održali su informativne radionice za sve zainteresovane lokalne samouprave u cilju predstavljanja aktivnosti na projektu, posebno podrške koju RELOF2 pruža, kao i pojašnjenja u vezi sa javnim pozivom.

Informativne radionice su održane na Zlatiboru, u Vrnjačkoj Banji, Nišu i Novom Sadu, a među opštinama čiji su predstavnici prisustvovali su Sjenica, Bečej, Žabalj, Bogatić, Čoka, Pirot, Leskovac, Trstenik, Aleksinac.

Projekat Reforma RELOF 2 uputio je javni poziv opštinama i gradovima kojima je potrebna stručna i tehnička podrška u uspostavljanju finansijskog upravljanja i kontrole, interne revizije i unapređenje nadzora nad lokalnim javnim preduzećima. Javni poziv je otvoren do 8. aprila 2019. godine.

U prvoj fazi Projekat RELOF2 će izabranim opštinama u narednih godinu i po dana obezbediti ekspertsku podršku u primeni propisa, uspostavljanu procedura, mehanizama i alata u tri oblasti . Cilj je da se unapredi način planiranja, raspodele i kontrole trošenja budžetskih sredstava, kao i nadzor nad radom lokalnih javnih preduzeća. To je ključno za stabilne javne finansije lokalnih samouprava, bolje pružanje usluga građanima i veću transparentnost u radu. Značajan deo projekta je i rad sa lokalnim javim preduzećima koja često, zbog nedostatka kapaciteta i znanja, otežavaju efikasnije pružanje usluga građanima i ukupne finansije opština i gradova.

-

 


 

 
Projekat Reforma lokalnih finansija II u Srbiji (RELOF2)

Deligradska 4, Beograd
Tel. + 381 (11) 365 10 46
office@lokalnefinansije.rs
www.lokalnefinansije.rs